Kábel tv logo

Mi az alapvető hiba jelenség?

 

" Sistereg, szemcsés, villog a kép, időnként le fel úszik egy másik alak stb.

Jöjjenek ki mert már nem bírom nézni! "

 

 

Hányszor hangzik el ez a kijelentés!

 

De nézzük csak - miben is nyílvánulnak meg ezek a jelenségek?

 

1,  Sok esetben fen áll az a gond, amikor az egyik vételi helyen még jó a kép,
     a másik készüléknél már rosszabb, a további vételi helyeken meg már
     szinte kép sem látható.  

2,  Felléphetnek olyan rendszer tecnikai hibák is, hogy eltünnek, vagy nagyon gyenge
     minőségben lesznek láthatók egy vagy több csatorna, a második vagy harmadik készüléken.

Mi lehet a hiba oka?

Ez a nem megfelelő kábelezésből, vagy a hibás szakszerűtlen kábel tv hálózat további átépítéséből adódhat. ( rosszul felszerelt csatlakozó, nem a kábel tv redszerbe illeszthető szerelvények használata )

A kábel tv hálózatokban előforduló műszaki problémák nagy mértékben befolyásolják a rendszer biztonságos működését. Alapvető problémák általában, a rosszul felszerelt csatlakozók, a házilag nem megfelelő alkatrészek beépítése, és az ezekkel történő jel elosztás stb. A lakásban használatban levő kábelek minősége is nagymértékben befolyásolja a vételi lehetőségeket, az internettel kapcsolatos problémákról nem is beszélve! ( Szakadozó kapcsolat, nem biztonságos adat továbbítási lehetőség)

MTV

Analóg rendszerek esetében ez szemcsés, és zavaros képminőséghez vezet, de még nézhető! A digitális kábel tv rendszert használók esetében, ezek a problémák már teljesen más formában lesznek láthatóak a néző számára. Pl. Ki-ki maradó hang, vagy kép kockázás, majd egyszerre mind a kettő.

A végeredmény, hogy nincs kép, sem hang. A digitális boxokat használók esetében pedig, a set top box leáll, mivel az internetes kapcsolat nem tud biztonságosan kapcsolatot tartani a hálózaton keresztül a központi egységekkel.

 

Erősítő 

Kissebb hálózatokhoz használható erősítő

 

A Kábel szolgáltatók az esetek többségében az előfizető számára akkora jelet biztosítanak, hogy egy tv, vagy kettő, működése biztonságos legyen. Az ezen felüli tv használatból eredő jelszint csökkenés helyre hozatalát a vásárlónak kell házon belül megoldani. Ez általában egy jó minőségű erősítő közbe iktatásával létre is jön, és így elkerülhetőek a jelveszteségből adódó vételi gondok.

 KTV

nagyobb családi házas rendszerekhez méretezett KTV erősítő internetes vissziránnyal

A javítás előtt természetesen, a lakásba beérkező jel pontos diagnosztikája az elsődleges feladat, hogy a további javítások pontosan térképezhetőek legyenek. Erre egy spectrum analizátorral történő mérésre van szükség, melyből  elsőkén kiderül a rendszer fő gerincének az állapota.

 Kabel tv

Vállaljuk kábel televízió hálózat lakáson belüli megosztását több vételi helyre, szükség esetén megfelelő erősítő beiktatásával. A helytelenül felszerelt csatlakozókat, és a nem megfelelő értékű elosztókat kiszűrjük, és kicseréljük. Ilyen, és ehez  hasonló problémák okozzák a legtöbb esetben a képminőség romlását. A koax kábel szerelése során kizárólag jó minőségű és a kábel tv-hez használatos professzionális anyagokat építünk be, hogy az anyaghibák által okozott problémákat megszüntessük. A kábel hálózat szerelését bízza ránk, szakemberre, mert így sok kényelmetlenségtől kímélheti meg magát és családját.

 

Hívjon bennünket bizalommal.

 

06 30 222 2912

 

 Egy igazi közösségi antenna rendszer!

 Kozossegi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírek

 • DIGI FILM HD minőségben

  A HBO HD és a Filmbox HD után újabb HD minőségű prémium mozi csatorna érhető el hazánkban, igaz a DIGI Film (HD) a DIGI műholdas és kábelhálózatán érhető el a nagyobb szolgáltatóknál, miközben a DIGI az HBO HD-t és a Filmbox HD-t nem továbbítja. A DIGI Film HD műholdon a 11,823(H) GHz-en, a Sport 1 HD korábbi helyén érhető el. (A Sport 1 HD-t már a UPC Directtől kapják a DIGI TV műholdas előfizetői, így a DIGI Film HD vehette át a felszabadult kapacitást.) A DIGI TV honlapján lévő csomaginformációk alapján a HD változatnak nincs feléra, tehát havi 300 Ft-ért érhető el az SD és HD változat együtt. A DIGI Film HD várhatóan a DIGI TV digitális kábeles hálózatán is elérhető lesz.

 • Radikális változás a Keleti 75 fokos ABS 1 Műholdon
  2014-07-06 10:47:24

  ABS 

  Április végén állt üzembe az ABS2 műhold a keleti 75 fokon  Az új műholdat 2014 februárjában állították végleges röppályára. Ezután rövidesen elkezdődött a csatornák áthelyezése az új műholdra. Az ABS1 műhold sajnos sok helyen nem volt jól vehető, a 75 fokos keleti elhelyezés miatt Magyarországon. A régi ABS1-ről azonban sok ingyenes és kódolt program volt elérhető Oroszországból..

  Az új műholdat azonban a jelenlegi tapasztatok szerint, a régihez képest lényegesen kisebb lesugárzásra állították be, ezért Magyarországon a vétele csak, jóval nagyobb antennával lehetséges. A biztonságos vételhez 120-140 cm -es antennát kell használni, de 100 cm körüli mérettel már működnek egyes  transzponderek.

  Az orosz műsorok európai vétele más műholdakról is lehetséges. A kisebb antennákat jól lehet használni, a Hotbird 5/6 műholdra, ( Moszva 1 csatorna, RTR Planeta stb, a 80-90 cm -es mérettel már jól vehető néhány magyarország felé is sugárzott műsort is, pl. a kelet 53 fok, kelet 5.0 fok. 

   

 • Hány holdról vehetünk adásokat?
  2011-09-10 11:20:42

  Magyaroszágon vételi helytől és antennamérettől függően körül-belül nyolcvan különböző távközlési műhold jeleit lehet fogni. Egy egyszerű, kb. 80-90 cm átmérőjű forgatósparabolaantennával is jó esélyünk van több mint harminc különböző műholdpozícióból több mint ezer szabadonvehető TV adást elcsípni.

 • A műhold őse... Tudta ?
  2011-09-10 11:18:38

  A szovjet Szputnyik—1 volt a Föld első műholdja, az első űreszköz, amelyet a világűrbe juttattak. Felépítését tekintve egy 58 cm átmérőjű, 83,6 kg tömegű alumínium gömb volt, amelynek egyik oldalán négy darab, 2,4 m-es antenna nyúlt hátra.
  A kis műhold rádióadói a mára legendássá vált bip-bip-bip csipogást sugározták, melyet a világ minden táján sikerült fogniuk a rádióamatőröknek (és más, például katonai rádióvevőknek). A Szputnyik-1 1957. október 4-én startolt és 92 nappal később a légkör fékező hatására olyannyira lelassult, hogy visszasüllyedt az atmoszférába elégett. Összesen 1440 keringést teljesített, melynek során 70 millió kilométert tett meg.

 • Változás a Rai 1 2 3 sugárzási transzporderén
  2011-05-30 11:10:18

  2011 május 26.-tól megszűnt a RAI olasz csatornáinak sugárzása a Hot Bird műhold 11.767 Ghz-en . A műsorok új frekvenciára kerültek a Hot Bird műholdon. A beltéri egységeket az új adatok alapján ujra kell programozni.

  Ha gondot jelent a változtatás elvégzése, keressen bizalommal, és megoldjuk a programozást.

  Beállítási adatok

  Pozíció: Hotbird 13° East
  Frekvencia: 10.992 Ghz
  Polarizáció: Vertikális
  Simbol Rate: 27.500
  FEC: 2/3

 • Egy hasznos program...
  2011-03-19 19:58:28

   

  Egy apró de renkívűl hasznos program, hogy antenna vétel, vagy telepítés előtt könnyen megle-hessen határozni, hogy mely irányban található az a műhold amit használnánk.

  satcom.jpg

  Kattints a képre!

 • Földi digitális DVB-T vétel
  2011-03-17 11:25:06

  DVB-T antennák szerelése uj Mpeg4 szabványú tv készülékekhez.

  Beltéri vevővel, régi tipusú televíziókhoz is.

  Set top boxok már 10,000 ft-tol

  Vevőantennák már 6,000 ft-tól

   .

   


 • Akciós műholvevők szereléssel.
  2011-03-17 10:35:30

  Szabadon vehető csatornák vételéhez, műholdvevők telepítése szereléssel együtt.

  antenna_8.jpg

  Felszereléssel 35.000 ft-tól

  60 cm parabola
  Optibox beltéri egység
  Inverto vevőfej
  Fali vagy erkély konzol
  Euroscart kábel
  min 10 méter koax kábel
  Kiszállás, szerelés

   .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

   .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

   .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

   .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

   .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

   Asztali nézet